LOADING CLOSE

شروع اینترنت با انتقال دو حرف و تغییر زندگی میلیون‌ها نفر

شروع اینترنت با انتقال دو حرف و تغییر زندگی میلیون‌ها نفر

شروع اینترنت با انتقال دو حرف و تغییر زندگی میلیون‌ها نفر

شروع اینترنت با انتقال دو حرف و تغییر زندگی میلیون‌ها نفر

46 سال پیش در تاریخ 8 آبان ماه 1348 اولین بیت‌های داده بین دو کامپیوتر و از راه دور انتقال داده شد. این پیدایش اینترنت را به همراه داشت. این دو حرف اول لغت Login (L وO) بودند و با موفقیت انتقال یافتند. حالا پدیده اینترنت امروزه بر روی میلیون‌ها نفر تأثیر گذاشته است .

در اینجا ما مروری بر اینترنت، امنیت و تکامل آن خواهیم داشت.
اولین روزهای اینترنت: اینترنت در 46 سال اخیر به‌شدت تغییر کرده است. کافی است که به اولین صفحه ساخته‌شده در اینترنت نگاه کنیم تا ببینیم که الآن کجا هستیم.

امروزه هر نوع اطلاعات، تصویر، فیلم، سند و غیره در حال انتقال به دور دنیا و در دسترس ما می‌باشد. شرکت‌های اینترنتی امروزه تأمین‌کننده کار برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان هستند.

 

internetpast1

Internet At First

پیدایش اینترنت
World Wide Web (WWW) یا جهان‌وب )وب جهان‌گستر، تار گیتی گستر، وب) سامانهٔ اطلاعاتی از مستندهای ابرمتنی متصل‌به‌هم است که از طریق شبکهٔ جهانی اینترنت قابل‌دسترسی هستند. دسترسی به این شبکه از طریق مرورگر وب که به صفحات وب شامل متن، تصویر، ویدیو و سایر محتویات چندرسانه‌ای دسترسی می‌دهد امکان‌پذیر است.

در طول این نیم‌قرن فقط محتوا نیست که جهش‌های شگفت‌انگیز داشته است. تهدیدها در اینترنت نیز تکامل‌یافته‌اند و امنیت سایبری توسعه‌یافته است. این فضا امروزه بسیار چالش‌برانگیزتر و پیچیده‌تر شده است که نیاز به توجه و منابع بیشتر و گسترده‌تر دارد.

در زمان شروع کار فضای اینترنت مانند یک شهر امن، کوچک و بی‌سروصدا بود که در آن‌همه یکدیگر را می‌شناختند و با اسم کوچک صدا می‌زدند. آن زمان دورانی آرام بود و بدافزارها ما را به فکر تصادف و برخوردهای خفیف می‌انداختند.

اولین کرم کامپیوتر در سال 1971 نوشته شد و Creeper نام داشت. آن‌یک برنامه آزمایشی “تکثر از خود” (self-replicating) بود و برای تخریب طراحی نشده بود. این کرم فقط در اینترنت پخش شد و پیام ساده “I’m the creeper, catch me if you can! ( من creeper هستم . آگه میتونی منو بگیر.)” را پخش می‌کرد.

اولین تهدید واقعی در وب کرم Morris بود که در اواخر 1980 به وجود آمد. آن از طریق اینترنت پخش شد و حدود 10تمامی کامپیوترهای جهان که تعداد آنها در آن زمان 60000 بود را آلوده کرد. خرابی ناشی از این آلودگی مابین 100000 الی 10 میلیون دلار برآورد شد، اما ممکن است تا 98 میلیون دلار هم خسارت وجود داشت.

نویسنده این ویروس بانام Robert Tappan Morris به سه سال آزادی به قید التزام ، 400 ساعت خدمات اجتماعی و به جریمه بیش از 10000 دلار محکوم شد. در آن زمان رابرت یک دانشجو بود.

 

Megalopolis

Internet Today

اینترنت در قرن 21
بین سال‌های 1996 و 2008، تعداد سایت‌ها جهش قابل‌ملاحظه‌ای داشت و از 100000 به 162 میلیون افزایش یافت. اینترنت از یک شهر کوچک ساکت به یک ابر شهر جهانی تبدیل شد که در آن میلیاردها ساکن در نزدیکی تهدیدها و خطرات جدید روزهای خود را سپری می‌کردند.

امروز نیز این ابر شهر هنوز کار خود را ادامه می‌دهد و به میلیاردها سایت تبدیل‌شده است. در کوچه‌های تاریک و زیرزمین‌ها خطرات در کمین هستند و از مناطق امن قابل‌تشخیص نیستند. همچنین خوبان را از افراد بد نمی‌شود تشخیص داد.

تاکتیک‌ها و روش‌های عملکرد بدافزارها نیز تغییر کرده و آنها به‌شدت مخرب شده‌اند. بدافزارها علاوه بر جمع‌آوری داده و تخریب سیستم‌ها برای اخاذی نیز استفاده می‌شوند. بدافزارها اطلاعات بانکی را دزدیده و یا کنترل سیستم‌ها را به دست می‌گیرند. کاربران نرم‌افزارهای مخرب، هکرها و مجرمین سایبری ارضا نمی‌شوند و سعی بر اجرا انواع حملات بافرم های جدید یا متفاوت دارد.

مجرمین سایبری با کاربران ارتباط مستقیم برقرار می‌کنند و با استفاده از روش‌های مهندسی اجتماعی قربانیان را وادار می‌کنند که اطلاعات حساس خود را (اطلاعات کارت‌های اعتباری، اسم رمز و شناسه‌های آنلاین) به آنان واگذار کنند. دیگر مجرمین از حملات فیشینگ (Phishing) و سایت‌های قلابی دارای بدافزار استفاده می‌کنند.

تهدیدهای پیشرفته و مستمر (Advanced Persistent Threat) بسیار منظم عمل می‌کنند، از پشتیبانی مالی خوبی برخوردار بوده و بر نقض سیستم‌های تجاری یا مالی متمرکز هستند. هدف نهایی آنها استفاده از معماری اجتماعی و بدافزار برای آسیب‌پذیری و نفوذ به سیستم‌ها و سرقت داده‌های مهم و استقرار درازمدت در سیستم قربانی می‌باشد.

امروزه خطوط دفاعی ما از گذشته به‌مراتب قوی‌تر است و حتی بدون وجود اطلاعات دقیق ریسک‌ها را می‌توان تا حدود زیادی کاهش داد. آنتی‌ویروس‌ها نیز در مقایسه بازمان پیدایش خود، پیچیده‌تر و با امکانات وسیع‌تری ارائه می‌گردند. برای مثال نرم‌افزارهای امنیتی امروزه می‌توانند بدافزار را فقط از رفتار آنها شناسایی کنند و از حملات فیشینگ، اسپم و روندهای معماری اجتماعی جلوگیری کنند.

با افزایش محبوبیت پرداخت آنلاین و بانکداری آنلاین، برخی از راه‌حل‌ها روش‌های امن‌تری را برای معاملات آنلاین ارائه می‌دهند . چنین نرم‌افزاری یک فضای امنیتی در محیط معامله مالی ایجاد می‌کنند تا تبادل داده‌ها دیده نشود. امروزه گم کردن وسیله موبایلی دلیل بر نقض امنیت و حریم خصوصی نمی‌باشد و حتی می‌شود که داده‌های در وسیله را از راه دور پاک کرد.

مهم‌ترین مسئله در الویت اول این است که کاربران باید ازلحاظ امنیتی تلاش بیشتری کرده و خود را در برابر تهدیدها و خطرات محافظت کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید