LOADING CLOSE

فراموشی دیجیتالی (Digital Amnesia)

فراموشی دیجیتالی (Digital Amnesia)

فراموشی دیجیتالی (Digital Amnesia)

 

فراموشی دیجیتالی (Digital Amnesia)

به یک روایت فراموشی دیجیتالی پدیده ایست که در آن با توسعه بدون وقفه تکنولوژی “دانش فنی” گم شده و از دست انسان میرود. با داشتن منابع دیجیتالی که دیگرقابل خواندن نیست (سخت افزار، نرم افزار، رسانه های فیزیکی) و در زمانی که رسانه به قدری تخریب می شود که امکان بازیافت آن نیست ما “فراموشی دیجیتالی” یا “منسوخ شدن دیجیتالی” داریم.
توسعه و پیشرفت مداوم و تکامل تکنولوژی از لحاظ سخت افزاری، نرم افزاری، OS و روش های رمزنگاری دیجیتال باعث خواهد شد که فراموشی دیجیتالی در آینده نزدیک مشکلات زیادی را به وجود آورد. بسیاری از نسخه های برنامه ها و نرم افزارها که در گذشته به عنوان استاندارد در نظر گرفته شده بودند، با گذشت زمان بروزرسانی خواهند شد وعملکردهای جدیدی را خواهند داشت.
فایل های قابل خواندن و EDIT برنامه های قدیمی توسط برنامه های جدید و به روز شده قابل استفاده نخواهد بود و با به وجود آمدن ورژن ها و ایده های نوآور، نسخه های قدیمی برنامه ها دیگر منسوخ خواهند شد. برای مثال ورژن های Microsoft Work ریز 4.5 را نمیتوان با ویندوز 2000 و بالاتر استفاده کرد. در حال حاضر بسیاری از برنامه های محبوب گذشته در ویندوز 7 کار نمیکنند یا مشکل دارند و نیاز به compatibility میباشد. شاید بتوان این مشکل را با داشتن برنامه های backward-compatible برای فایل های قدیمی حل نمود.
به روایت دوم وسائل اینترنتی و دارای اتصال به اینترنت روش زندگی و ارتباطت انسان را تغییر داده است. ما اطلاعات شخصی خود که شامل پیام ها، شماره های تلفن، تصاویر و غیره است را به وسائل خود میسپاریم و انتظار داریم این وسائل برای ما گنجینه بی پایانی از اطلاعات را در هر زمان و مکان ارائه دهند.
در مطالعه ای اخیر شرکت Kaspersky Lab تلاش نمود تا درک بهتری از تاثیر وسائل موبایلی و اینترنت بر حفظ، یادآوری و استفاده از اطلاعات و همچنین روش محافظت از اطلاعات توسط وسایل موبایلی را داشته باشد. در این مطالعه از 1000 مصرف کننده آمریکایی بین 16 الی 60 سال آمارگیری شد (تعداد مذکر و مونث برابر بود). یافته های این مطالعه به شرح ذیل است.
• در سراسر امریکا 91.2 از شرکت کنندگان بیان داشتند که به اینترنت و وسایل موبایلی برای یادآوری و حافظه وابسته بودند. همه انها موافق بودند که اینترنت یک بسط انلاین از مغز انها میباشد. 44 از مصرف کنندگان گفتند که موبایل هوشمند انان حافظه آنها است و برای یادآوری و دسترسی آسان به همه نیازها استفاده میشود.
• بسیاری از مصرف کنندگان به راحتی اطلاعاتی را که در اینترنت میتوانند پیدا کنند فراموش میکنند یا حاضر به این ریسک هستند. نیمی از شرکت کنندگان برای جواب به سوالات قبل از سعی به یادآوردن آن اینترنت را جستجو میکنند. 28.9 پس از استفاده از اطلاعات انلاین فورآ انرا فراموش میکنند.
• با اینکه وابستگی به وسایل موبایلی بالا است آمار زیر به دست آمد:
o 67.4 از شرکت کنندگان شماره تلفن مکانی را که در 15 سالگی در ان زندگی میکردند را به یاد داشتند.
o 69.7 شماره تلفن همسر یا شریک زندگی خود را به یاد داشتند.
o 34.5 شماره تلفن اولاد خود را به یاد داشتند.
o 45. شماره تلفن محل کار خود را به یاد داشتند.
o 44.2 شماره تلفن برادر یا خواهر باید در گوشی خود چک میکردند و در حافظه نداشتند.
o 51.4 شماره تلفن دوستان باید در گوشی خود چک میکردند و در حافظه نداشتند.
o 70 شماره تلفن همسایگان را باید در گوشی خود چک میکردند و در حافظه نداشتند.
• بر اساس یافته های مطالعه فراموشی دیجیتالی هم بر روی نسل جوان عصر دیجیتالی و هم بر روی رده بالاتر سنی (در مواقعی با اثر بیشتر) اثر گذار است.
• از دست رفتن یا سرقت اطلاعات ذخیره شده در وسایل موبایلی و بخصوص گوشی ها بیشترین نارحتی و اضطراب را برای زنان و افراد زیر 35 سال ایجاد میکند. 51 از زنان و 48.6از افراد رده سنی 25 الی 34 سال بیان داشتند که با از دست دادن اطلاعات غمگین میشوند چون یادگاری ها و گذشته های انها در وسایل موبایلی است که هرگز باز نمیگردد. این ترس و اضطراب در سنین پایین تر بیشتر بود. 27.1 از زنان و 35 از شرکت کنندگان بین 16 الی 24 بیان داشتند که چون همه تصاویر و اطلاعات تماس آنها در دستگاه است آنان دچار وحشت و هراس میشوند.
• علی رقم این وابستگی به وسایل متصل، مشخص شده که مصرف کنندگان امنیت IT مناسبی در وسایل خود ندارند. 30.5 از مردم امنیت IT اضافه مانند برنامه ضد ویروس در موبایل خود نصب کرده اند. 20.7 در تبلت خود برنامه امنیتی داشتند. 28 هیچگونه محافظتی در وسایل موبایلی خود نداشتند.
وسایل متصل به اینترنت زندگی ما را غنی تر میکنند ولی در همان حال پدیده فراموشی دیجیتال را به همراه دارند که از ریسک های خاص نوع خود برخورداراست. بسیاری از مردم نا آگاهند که حافظه خارجی آنان، که دارای اطلاعات شخصی و خاطره های انان است، در معرض خطر است و نیاز به محافظت و امنیت IT دارد.
نتیجه مطالعات نشان میدهد که رابطه مستقیم مابین “داده های موجود با کلیک کردن یک دکمه” و “عدم به خاطر سپاری اطلاعات” وجود دارد و اکثریت مردم مشکل فراموشی دیجیتالی دارند.

digitalinsomnia1

به خاطر آوردن موارد مختلف توسط شرکت کنندگان

digitalinsomnia3

اثر احساسی ازدست دادن داده یا سرقت آن (بر اساس سن)

digitalinsomnia2

به خاطر داشتن شماره تماس در 15 سالگی

دیدگاهتان را بنویسید