فیس بوک فعالیت آنلاین کاربرها را (حتی اگر به شبکه متصل نباشند) دنبال میکند
فیس بوک فعالیت آنلاین کاربرها را (حتی اگر به شبکه متصل نباشند) دنبال میکند
فیس بوک (Facebook) میلیون ها کاربر دارد و در ماه 169 میلیون کاربر در آمریکا از این سایت استفاده میکنند. مجموعآ 901 میلیون کاربر هر ماه دور دنیا در فیس بوک فعال هستند. بسیاری از آنها تنظیمات privacy خود را عوض میکنند تا امنیتی بیشتری داشته باشند اما 13 میلیون کاربر(7.69) آمریکایی تنظیمات privacy خود را تغییر نمیدهند و بسیاری از آنان حتی از وجود این تنظیمات آگاه نیستند. این یعنی اطلاعات شخصی آنان به صورت عمومی share میشود.
همچنین کاربرهایی که App فیس بوک را نصب میکنند اطلاعات خود را بدون آگاهی از این مسئله در اختیار آن قرار میدهند. 37 از کاربرها گفته اند که آنان از ابزارهای Privacy برای محدود کردن share اطلاعات استفاده میکنند.
به نقل از گزارشات و مطالعات 4.8 میلیون نفر در مورد فعالیت و استقرار خود در یک روز خاص پست گذاشته اند که این یک اطلاع رسانی به دزدان و مجرمین است. 4.7 میلیون نفر یک صفحه فیس بوک را در مورد وضعیت سلامت و درمان Like کرده اند که بیمه کنندگان ممکن است از آن به عنوان مدرک استفاده کنند.
محققان بلژیکی دریافته اند که فیس بوک میتواند فعالیت آنلاین عضوها ، حتی اگر آنان در سایت لاگ آن (Log-on) نباشند، را دنبال کند. کوکی های (cookies) فیس بوک، کاربر ها را در کل اینترنت حتی زمانی که به شبکه های اجتماعی متصل نباشند دنبال میکند. این مورد حتی اگر شما حساب خود را غیر فعال کنید صادق است. فیس بوک نیز در بسیاری از سایت های دیگر کوکی های خود را قرار داده است، پس حتی اگر کسی عضو این سایت نباشد، فیس بوک میتواند وی را جهت امر جمع آوری اطلاعات دنبال کند.
آمریکای ها انواع اطلاعات شخصی را در صفحه خود انتشار میدهند مانند انتشار وضعیت فعلی (status update)، بروزرسانی پروفایل خود، لایک کردن صفحات و استفاده از قابلیت های دیگر. آمار انتشار شده از مصرف و فعالیت کاربران آمریکایی فیس بوک در 12 ماه گذشته گویای موارد ذیل است.
• 39.3 میلیون کاربر یک عضو خانواده خود را در یک پروفایل شناسایی کردن.
• 20.4 میلیون نفر تاریخ و سال تولد را در پروفایل خود انتشار دادند.
• 7.7 میلیون نفر یک صفحه فیس بوک مربوط به گرایشات مذهبی را لایک کردند.
• 4.6 میلیون نفر در مورد وضعیت عشقی خود روی Wall صحبت کردند.
• 2.6 میلیون نفر در مورد استفاده از مشروبات روی Wall صحبت کردند.
• 2.3 میلیون نفر یک صفحه گرایشات فیزیکی را لایک کردند.
9 نکته در مورد درک و استفاده از خدمات ابزارهای privacy به شرح ذیل است.
1. قبل از تایپ کردن هر نوع مطلبی به آن فکر کنید. حتی پس از حذف (delete) حساب خود، که فیس بوک آنرا حدود یک ماه بعد واقعآ حذف میکند، برخی از اطلاعات در کامپیوترهای آن تا 90 روز دیگر حفظ میشود.
2. بطور دوره ای پروفایل و سطح بازدید کنندگان صفحه خود را چک کنید و تنظیمات privacy خود را بازبینی نمایید.
3. از اطلاعات اولیه خود محافظت کنید. برای هر پست در پروفایل خود بازدید کننده (audience) را تنظیم کنید. با share کردن اطلاعات با دوستان دوستان (friends of friends) شما ممکن است ده ها هزار بیننده دیگر داشته باشید.
4. اسم کاربر و عکس پروفایل شما عمومی نمایش داده میشوند. برای شناسایی نشدن از عکس استفاده نکنید یا عکس بدون چهره انتشار دهید.
5. دیوار خود را از حالت Public خارج کنید و دسترسی آنرا فقط به دوستان دهید.
6. گزینه “Tag Suggest” را خاموش کنید. اگر مایل نیستید که فیس بوک بطور اتوماتیک چهره شما را شناسایی کند این گزینه را خاموش کنید. این گزینه در تنظیمات Privacy وجود دارد و با خاموش کردن آن اطلاعات حذف میشوند.
7. اپ ها (Apps) و سایت های جستجو اطلاعات (snoop) را بلوکه کنید. در این سایت ها و اپ ها دوستان میتوانند اطلاعات شخصی در مورد شما را share کنند. شما نیز میتوانید مقدار انتشار اطلاعات در مورد خود را در تنظیمات محدود کنید.
8. پست های روی دیوار (Wall) خود را محدود کنید. نیازی نیست که همه پست ها را با تمامی دوستان share کنید. اینکار فقط به افراد خاصی نیز اجازه دیدن اطلاعات شما را میدهد.
9. در نهایت میتواند حساب خود را غیر فعال کنید یا ببندید (delete/deactivate account). با غیر فعال کردن حساب، فیس بوک اطلاعات شما را تا مدتی حفظ میکند و در صورت تمایل باز میتوانید آنرا فعال کنید. با delete کردن، حساب شما بطور کامل از فیس بوک حذف میشود.