LOADING CLOSE

انگیزه‌های مجرمین سایبری جوان

درصد مجرمان درفضاي مجازي

انگیزه‌های مجرمین سایبری جوان

 

youngcybercriminal
Young Cybercriminal Motive

گزارشی از آژانس جرائم ملی انگلستان (UK’s National Crime Agency یا NCA) انگیزه‌های مجرمین سایبری جوان: کشف کرده است که در اکثر مواقع مجرمین سایبری به دنبال دریافت پول و درآمد هستند، اما تعدادی از مجرمین سایبری جوان دیدگاه‌های دیگری نسبت به وارد شدن به دنیای جرائم سایبری دارند. بسیاری از مجرمین سایبری جوان هدفشان پول و درآمد نیست و به دنبال “تشویق از طرف همنوعان خود” و “محبوبیت داشتن در فوروم ها” هستند که به آن‌ها حس موفقیت را انتقال می‌دهد.
حس موفقیت برای حل کردن یک چالش و اثبات کردن هویت به همنوعان و دیگران از انگیزه‌های وارد شدن به دنیای جرائم سایبری می‌باشد. برای مثال یکی از هکرهای جوانان ۱۸ ساله اقرار داشت که او برای هک کردن غیرقانونی و دسترسی به سایت‌های دولتی آمریکا دستگیر شد. این جوانان گفت که برای اثرگذاری بر روی افرادی در جامعه و نشان دادن توانایی‌های خود هک را شروع کرد و می‌خواست که ثابت کند که توانمند است.
یکی دیگر از فاکتورهای اصلی که جوانان را به سمت دنیای جرم سایبری هدایت می‌کند احساس این است که جرائم سایبری درواقع خطاکاری نیستند و جوانان برای این کار دستگیر نخواهند شد. فاکتور دیگری که نوجوانان و جوانان را به جرائم سایبری جذب می‌کند شروع کردن راحت حملات و فعالیت‌های مخرب است، چون انواع ابزارها آنلاین موجود است که گران نیستند و به‌راحتی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.
در یک مدل کسب‌وکار جرائم سایبری، مجرمین ناشناس ابزارهای مخرب را در قالب بسته‌هایی می‌فروشند که هرکسی می‌تواند از آن استفاده کند و نیاز به دانش فنی بالا ندارد. درنتیجه مواردی مانند باج افزار به‌عنوان خدمات (ransomware-as-a-service) به وجود آمده است که خدمات باج افزاری را به فروش گذاشته و دیگر خدمات کلاه‌برداری، حملات و بدافزار را به‌عنوان سرویس ارائه می‌دهد. برای نمونه هکر نوجوان می‌توانند برخی از باج افزار (مانند Karmen) را به قیمت ثابت ۱۷۵ دلار خریده و ابزارهایی تهیه کنند که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا کاربران دیگر را به‌راحتی آلوده کنند.
بر اساس گفته‌های NCA، روش راحت‌تر برای هکرهای نوپا، وارد شدن به سایت‌های کلاه‌برداری بازی‌های ویدیویی (video game cheat websites) و وارد شدن به فوروم های تغییر دادن بازی‌ها (modding forums for modifying games) می‌باشد. اینجا سکوی پرش به فروروم های مخصوص حملات سایبری شدید تراست که در آن‌ها همه نوع جرائم سایبری بدون محدودیت بحث و گفتگو می‌شود. برای شروع فعالیت‌های جرم سایبری آنلاین، نوجوانان نیاز به توانایی‌های زیادی ندارند. آن‌ها می‌توانند با استفاده از ابزارهای booters یاRemote Access Trojans و با پرداخت هزینه اندک یا بدون پرداخت هزینه شروع به قانون‌شکنی کنند.
همچنین آموزش‌های قدم‌به‌قدم و ویدیوی باعث می‌شود که ورود دنیای جرم بسیار ساده شود، اما پس از شکستن قانون راه برگشت وجود ندارد. آژانس‌های مختلف دولتی اعتقاددارند که یک راهنما و مشاوره یا مداخله زودهنگام می‌تواند از بی‌راهه رفتن جوانان و ورود آن‌ها به دنیای جرائم سایبری جلوگیری کند.
اما در فوروم های هکرها و مجرمین سایبری در مورد قانون و عواقب قانون‌شکنی به‌ندرت بحث و گفتگو می‌شود و اگر چنین موضوعی پیش بیاید، هکرها به‌سرعت از آن فاصله می‌گیرند. نوجوانان پس از دستگیری شدن از عواقب و موارد قانونی و اعمال خود باخبر می‌شوند. افرادی که در این مطالعه شرکت کردند گفتند که داشتن یک راهنما و مشاور آن‌ها را به سمت راه‌های مثبت‌تری هدایت کرد و باعث شد که آن‌ها طفره نروند. در اکثر مواقع مجرمین سایبری برای نوجوانان به‌صورت قهرمان جلوه می‌کنند و این نوجوانان حملات پیچیده را به خاطر الگوی خود اجرا می‌کنند.
مجرمین سابق که توانسته‌اند فعالیت‌های منفی خود را کنار بگذارند، آموزش ببینند و به دوره‌های و فعالیت‌های مثبتی در فناوری گرایش پیدا کنند گفتند که با داشتن یک مشاور مثبت و کسی که به آن‌ها فرصت بدهد توانستند رهایی پیدا کنند. البته بسیاری از کارشناسان حرفه‌ای در بخش امنیت در جوانی هک کردن و جرائم سایبری خفیف را تجربه کرده و سپس تصمیم گرفتند که بادانش خود چه‌کار کنند.
در حال حاضر فرصت‌های زیادی برای کار در بخش فناوری وجود دارد و مشکل اصلی کمبود افراد حرفه‌ای در دنیای امنیت سایبری است. سازمان‌ها و شرکت‌ها طبیعتاً از خود سؤال می‌کنند که “آیا استخدام یک نوجوان که یک بدافزار نوشته است و یا جرائم سایبری دیگر را اجرا کرده است کار مناسبی می‌باشد یا خیر؟”. بحث و گفتگو در مورد استخدام هکرهایی که به کار خود اقرار کرده‌اند سال‌هاست ادامه دارد و باید با این مسئله موردی یا بر اساس سلیقه برخورد کرد.
در آخر نگران‌کننده‌ترین مورد این گزارش این است که افراد جوان می‌توانند به‌راحتی وارد دنیای جرائم سایبری شده و گمان دارند که ریسک و خطری آنان را تهدید نمی‌کند.انگیزه‌های مجرمین سایبری جوان

دیدگاهتان را بنویسید