اهمیت امنیت خانواده در فضای اینترنت
اهمیت امنیت خانواده در فضای اینترنت
اینترنت در حال تکامل و امروزه بزرگتر، بهتر، با درگیری بالاتر و قدرتمندتر از همیشه است. بااتصال بیشتر و بیشتر دستگاهها و اشیا، شبکه اینترنت هرروز پیچیدهتر و پیچیدهتر میشود. زیرساخت دار اینترنت ازنظر دیجیتالی و فیزیکی برای انسان شگفتانگیز است. مهمتر از این مسئله بهروز بودن و خبر داشتن از روند مستمر در تغییرات در تکنولوژی است.
اگر در مورد آخرین نوآوریها آگاه باشید تغییرات و اثرات آن را در زندگی خود احساس خواهید کرد. همزمان این سرعت و جریان تغییرات، شمارا با خطرات و تهدیدهای سایبری مواجه میکند و ممکن است شما به حملات سایبری آسیبپذیر شوید.
ما در دورانی هستیم که تهدیدهای در درون وب بهاندازه تهدیدهای خارج از وب خطرناک هستند. در یک انیمیشن اخیر به نام امنیت کودکان در عصر دیجیتال نتیجهگیری این بود که “آنچه در دنیای واقعی صدق میکند در دنیای مجازی نیز صدق دارد”.
اجرا چکها و مانیتور کردن دیجیتالی و حفظ آن بهاندازه چک کردن امور منزل و سلامتی وسایل و حفظ و نگهداری خانه مهم است. این نوع بررسیها به شما اطمینان خواهد داد که وسایل شما بهترین عملکرد رادارند، سرمایههای دیجیتالی شما در بهترین وضعیت هستند، در محیط شما “انباشت دیجیتالی” (digital cluttering) وجود ندارد و مهمتر از اینها همه موارد محافظتشده هستند. برای ایجاد امنیت و حفاظت از سیستمهای خود موارد ذیل را هرماه یا هر دو ماه یکبار انجام دهید. با اجرای این موارد کودکان و والدین میتوانند امنیت سایبری بهتری داشته باشند.
1. بهروزرسانی موارد امنیتی آنلاین بهصورت خانوادگی
کودکان موارد را که به آن معرفی شوند بهتر قبول میکنند، پس بهتر است والدین موارد فناوری و تکنولوژی را بهصورت دورهای به آنان معرفی کنند و این آموزش خوبیها و بدیهای اینترنت بخشی از روند کاری خانوادگی مانند تمیز کردن خانه باشد. “به کودکان خود درک اهمیت امنیت آنلاین را بیاموزید.” به آنها بگویید بهترین راههای عملکرد چیست و باید بر روی چه چیزهایی تمرکز کنند. در محیطی خانوادگی باشید که همه بهراحتی در مورد انواع تهدیدهای سایبری صحبت میکنند. همچنین در مورد آخرین تحولات امنیت اطلاعات مطالعه داشته باشید.
2. اطمینان حاصل کنید که همه وسایل از بهروز شده ترین نرمافزار استفاده میکنند
امروزه بهروزرسانیها بسیار سریع و پشت سر هم انجام میشوند. دلیل اول این است که بهروزرسانی هل به اپ ها و برنامهها بهبود میدهند و از آخرین مشخصههای آنها بهره میبرید. دوم اینکه خود را از انواع تهدیدهای امنیتی مانند بدافزار محافظت نمودهاید.
بااینکه ارائهدهندگان برنامهها حداکثر تلاش خود را میکنند که نرمافزار یا اپ خود را محافظت کنند بازهم آسیبپذیری وجود دارد. این آسیبپذیریها را محققین یا مجرمین سایبری کشف میکنند. اگر ما بهروزرسانی مستمر نداشته باشیم، مجرمین ممکن است از ضعفها استفاده کنند و وسایل ما را آلوده کنند.
3. “انباشت دیجیتالی” (digital cluttering)
شما بهراحتی میتوانید که داراییهای فیزیکی خود را در ذهن خود مجسم کنید اما داراییهای دیجیتالی شما قابلتصور نمیباشند. کتابها، موسیقی و مدارک و مستندات در دنیای واقعی قابللمس هستند و فضایی را اشغال میکنند. داشتن هزاران موسیقی، پوشه در پوشه و فایل در فایل، را نمیتوان در ذهن مجسم کرد.
اما میتوان بسیاری از این موارد را که دیگر در حالت دیجیتالی نیاز نداریم بهعنوان انباشت دیجیتالی در نظر گرفت. پس باید هرازگاهی خانهتکانی دیجیتالی نیز داشت و تمامی اضافهها را Delete نمود. شما هم احساس بهتری خواهید داشت و در ضمن نقاط حمله مجرمین سایبری را کاهش دادهاید.
4. در به وجود آوردن اسم رمز خلاق باشید
حتی در دنیای امروز “متمرکز بر فناوری” که ما آنلاین تنفس وزندگی میکنیم، ما با چالش محافظت از اطلاعات شخصی و حرفهای خود مواجه هستیم. ما مشکل تعیین اسم رمزهای آسان راداریم و اگر والدین به کودکان خود آموزش داشتن اسم رمزهای قوی را از سنین پایین بدهند، بسیاری از مسائل حل خواهد شد و از ورود افراد و مجرمین به حریم ما جلوگیری خواهد شد. میتوانید این امر را در قالب یک بازی اعداد و حروف به کودکان خود آموزش دهید تا جذابتر باشد.
5. گرفتن backup از دادهها
مجرمین سایبری که اهداف مالی دارند متوجه هستند که وسایل شخصی ما معدنی طلا است و با در دست داشتن دادههای ما قادر به دریافت پول و باج از ما خواهند بود. یکی از تهدیدهای در حال افزایش سالهای اخیر بدافزار باجگیری (Ransomware) میباشد.
در صورت فعال یا اجراشدن این نرمافزار مخرب، تمام فایلهای قربانی رمزگذاری میشود و وسیله بهطور مؤثر غیرقابلدسترس خواهد بود. تنها راه برگشتن دادهها و آزاد شدن وسیله، به قول مجرمین، پرداخت باج است اما این امکان وجود دارد که آنها فایلها را به شما ندهند، سیستم شمارا قفل نگهدارند و یا دوباره درخواست پول بیشتری بکنند.
درنتیجه بهتر است که از اطلاعات خود مرتب backup بگیرید تا یک منبع دوم دسترسی به دادههای خود داشته باشید.